Az Auto-Focus magazin blogja

Auto-Focus

Auto-Focus

Tawaszi Rallye 2017

2017. április 02. - AutoFocusHu

Hétvégén rendezte a Magyarországi Bogarasok Klubja az évnyitó Tawaszi Rallye-t, amin a legendás típuson kívül a Volkswagen család további modelljei, és olyan távoli rokonok is rajthoz álltak, mint egy 944-es Porsche. A klub a rendezvénnyel nyitotta a 2017-es autós szezont, szerencsére az időjárás is a versenyzőknek kedvezett.

Tawaszi Rallye 2017 A 18-adik kerületi parkolóban, ahonnan indult a futam, már kora reggel Volkswagen bogarak gyülekeztek a kicsit felhős, de azért napsütéses időben, számos különböző színben és évjáratban, némelyik még felújítási előtti, de sok már láthatóan egy alapos felújítás utáni állapotban, sőt több járművön OT rendszám hirdette, hogy sikeresen átestek a muzeális minősítésen.

Tawaszi Rallye 2017 A mezőnyben természetesen a bogarak voltak jelentős többségben, de mellettük a Transporterek és Karmann Ghiák is képviseltették magukat az eseményen, utóbbiból három gyönyörű példány is rajthoz állt. Könnyű belátni, hogy egy Karmann Ghiánál az ötvenes évek Európájában egykönnyen csak kettő lehetett szebb:

Tawaszi Rallye 2017

Egy másik gyönyörű példány a típusból, egy harmadik színben:

Ha a legszebbet kellene kiválasztani az indulók közül, a gyönyörű, kék színű Karmann Ghiát nevezném meg, bár nagyon kívánatos volt ez a bogár is:

Tawaszi Rallye 2017 Tawaszi Rallye 2017

A Transporterek is szép számban indultak, a második és a harmadik generáció volt többségben a rajtnál. Külön érdekesség volt a reggel folyamán, hogy a parkolóban nem csak a rendezvényen résztvevő T3-masok fordultak meg, hanem olyan típustársuk is, amely még aktívan szolgálatot teljesített, és munkába vitte a gazdáját. Minden típusnál eljön ez a kor, amikor a korai modellek már kezdenek veteránná és hobby-járművé válni, és csak hétvégéken állnak ki velük a garázsból , míg a náluk akár 10-15 évvel fiatalabb gyártmányok még javában róják az utakat a mindennapi használatban. Talán a T4-esnél ez a jelenség még furcsábban fog hatni, bizony az a típus is hamarosan eléri a 30 éves kort (1990-ben jelent meg a típus, gyorsan telik az idő!).

Tawaszi Rallye 2017

Két Golf is akadt a rajtnál, az egyik egy Carbio modell volt gyönyörű bordó színben, bordó tetővel, a másik pedig egy OT rendszámos ezüst kupé. A szállítható személyek és csomagok magas száma mellett más előnnyel is rendelkezik a Transporter, remekül használható akár kilátónak is:

Tawaszi Rallye 2017

További hangulatképek a rendezvényről:

Tawaszi Rallye 2017 Tawaszi Rallye 2017 Tawaszi Rallye 2017 Tawaszi Rallye 2017 Tawaszi Rallye 2017

A klub következő eseménye a Tavaszi rajzás lesz május második hétvégéjén, Mogyoródon.

Szabó Márton

További képek a honlapunkon lévő galériában!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://auto-focus.blog.hu/api/trackback/id/tr6312394933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása