Az Auto-Focus magazin blogja

Auto-Focus

Auto-Focus

A Lion's Run bécsi rajtja

2017. október 02. - AutoFocusHu

Júniusban, egy mérsékelten napos délelőtt indult útnak Bécsből a Lion’s Run. Valószínűleg kevesek számára beszédes a neve, hiszen közel sem olyan ismert, mint a híres ágyúgolyó-futam (csak 2014 óta rendezik meg - szemben a nagy testvérrel, amely jövőre lesz 20 éves). Ennek ellenére a résztvevők száma nem maradt el sokkal az előbbi eseménytől, de ami óriási meglepetés volt, Bécs belvárosába érve az Am Hof's Platzon parkoló 70 autót szabadon, kordon nélkül találtuk.

Klucsó Viktor Fotó: Klucsó Viktor

A Gumball esetében ez bármely európai nagyvárosban elképzelhetetlen lenne, bár ott kifejezetten célja a szervezőknek, hogy minél nagyobb feltűnést keltsenek, és tömegeket mozgassanak meg. Itt a parkoló autóktól pár méterre a reggeli esős idő ellenére a piaci árusok simán kipakolták a portékájukat, nem állt meg a téren az élet, bár mindenki legalább egy rövid időre lelassított nézelődni, sőt a tér egyik oldalán lévő tűzoltóállomás dolgozói egy daruval is felszerelt autó kosarából fentről is lecsekkolták a kilátást, lezárásról viszont szó sem volt.

Klucsó Viktor Fotó: Klucsó Viktor

Volt is mit nézni, ha csak 10-et kéne kiemelni a listából, mint a nap legkülönlegesebb típusait, már nehéz dolga lenne a zsűrinek, bár a Bugatti Veyron, a Novitec N-Largo vagy a Lamborghini Aventador SV ott lenne az első választások között bárkinél az első helyek egyikén. Vagy akár többön is, N-Largoból ugyanis kettő is indult..

Klucsó Viktor - N-Largo Fotó: Klucsó Viktor

Néhány reggeli kép, amin még látszanak a hajnali eső nyomai:

Klucsó Viktor Fotó: Klucsó Viktor

Szabó Márton Szabó Márton - Veyron

A városban is lehetett az indulás előtt a mezőnyhöz tartozó autókba futni, messziről látszottak általában a színes és lapos járművek:

Viktor 488 Spider Fotó: Klucsó Viktor

Juhász Márton - Moshammer DownForce1 Fotó: Juhász Márton

Emellett a forgalom is nagyon élénk volt , rengeteg izgalmas gép parkolt, vagy mozgott az utcákon:

Klucsó Viktor DB11 Fotó: Klucsó Viktor

Bodrog Petya - DB11 Fotó: Bodrog Petya

Egy világoskék DB11!

Lizon Dániel - Continental GT Fotó: Lizon Dániel

DB9 - Fotó - Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Illetve egy mattfekete Aventador SV Roadster, amivel talán nem is futunk össze, ha nem kezdünk el egy azóta már megszűnt nyilvános wc után kutatni..

Lizon Dániel - SV Roadster Fotó: Lizon Dániel

Bentley Bentayga - Bodrog Petya Fotó: Bodrog Petya

Később a nap is kisütött, ahogy egyre közelebb került az indulás:

488 Spider - Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

IMG_9638 IMG_9627 A startra viszont ismételten beborult az ég, de az időjárás ennél tovább nem romlott, és egészen nagy tömeg gyűlt össze eddigre. Motorosrendőrök kíséretével gurultak ki az autók a belvárosból, hogy tegyenek egy tiszteletkört a Ringen, mielőtt elindultak az adriai tenger irányába.

Bugatti Veyron - Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Aventador SV - Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Audi R8 V10 - Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Klucsó Viktor - 488 Fotó: Klucsó Viktor

Annak érdekében, hogy időben érjünk ki a felvonuláshoz, kellőképpen szednünk kellett a lábunkat, a rendőri felvezetéssel az amúgy is gyorsan mozgó autók elképesztően rövid idő alatt értek át a városon.

Klucsó Viktor N Largo Fotó: Klucsó Viktor

Klucsó Viktor - Huracán Spyder Fotó: Klucsó Viktor

Porsche 911 GT3 - Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

A mezőny távozásával az idő is egyre inkább beborult, bár szerencsére még kellemesen telt a nap hátralévő része is. Hazafelé megnéztünk még Bécs külvárosában egy átadás és befejezés alatt álló Ferrari szervizt, a kirakatban néhány régebbi modell mellett egy 250 GTO formájú tárgy volt látható, meg kell hagyni, kiváló dekorációs elem (bármi ami hasonlít a világ egyik legszebb járművére, mi más lehetne?)

IMG_9803

Elég valószínű, hogy karosszériaelemek pótlásához, méretek helyességének ellenőrzéséhez készülhetett, mégiscsak egyszerűbb, ha nem az eredeti kocsin kell igazítgatni az elemeket. Zárásként még következzen néhány vegyes kép a nap eseményeiről, majd a teljes galéria, még több fotóval a honlapunkon:

Klucsó Viktor - SLS Fotó: Klucsó Viktor

Cayman GT4 - Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Bodrog Petya - Bugatti Veyron Fotó: Bodrog Petya

A teljes galéria itt található.

Szabó Márton

A bejegyzés trackback címe:

https://auto-focus.blog.hu/api/trackback/id/tr7012922025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása