Az Auto-Focus magazin blogja

Auto-Focus

Auto-Focus

Cars & Coffee Brescia

2017. április 26. - AutoFocusHu

Autók és kávé. Ezt a nevet kapta a néhány éve elkezdődött, járműkülönlegességek köré épült eseménysorozat, mely mára az egész világot meghódította. Hazánkban is alkalmanként tartanak hasonló rendezvényt, és meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. Lényege, hogy egy hétvégi napon minél több különleges jármű tulajdonosa kilátogasson féltve őrzött kedvencével a találkozóra, és egy finom kávé mellett vitassa meg az autós élet nagy dolgait a hasonló érdeklődési körű résztvevővel, gyönyörködve a valaha gyártott legszebb négykerekű masinák látványában. Erről szól a Cars & Coffee, a tiszta, megszállott autórajongásról. Néhányunknak lehetősége volt nemrég eljutni az idei szezonnyitóra, aminek a napfényes Olaszországban fekvő Brescia adott otthont. Előzetesen annyit mondanék, hogy életünk egyik legnagyobb fotós kalandja volt ez a túra.

DSC_1003

Hivatalosan április 9.-én, 10 órától nyitotta meg kapuit a rendezvény egy Corte Francesco nevű étteremnél, ami a program első helyszíne, s egyben privát része volt. Elsősorban a kiérkezett jármű tulajdonosoknak szólt ez, belépés kizárólag média akkreditációval rendelkező fotósoknak és videósoknak volt szabad. Egyik kollégánk Bodrog Petya (@bp_supercarphotography) azonban olyan szerencsés helyzetbe került, hogy megkapta a lehetőséget, majd hála neki és az egyik szervezőnek a zárás előtt néhány perc nekünk, többieknek is jutott. De még ennyire ne rohanjunk előre, majd a következő bejegyzésben. Előtte sem volt hiány izgalmakban, hiszen valahol ezeknek a ritkaságoknak be is kellett menniük a hatalmas, zöld füves területre. Ha egészen pontos akarok lenni, akkor úgy kezdeném a beszámolót, hogy sokan messzebbről jöttek és valahol meg is kellett szállniuk, mi pedig Bresciába érkezésünk után nem sokkal találtunk is egy hotelt, aminek a parkolójában mintegy 30 szuperautó fogadott bennünket. Ki korán kel, aranyat lel:

DSC_0041

Két ,,hyper” kategóriájú Porsche, avagy előd és utód egymás mellett: 918 Spyder - Carrera GT Jó pár további érdekességet volt alkalmunk itt szemügyre venni (lásd a galériában), többek között Mr. Cars & Coffee Ferrari 458 Speciale-ját a híres YouTuber, Shmee150 limitált szériás McLaren 675LT Spider-ének szomszédságában. Bár hiába volt még csak reggel 7 óra, az idő sürgetett, így nehéz szívvel ugyan, de tovább haladtunk, nehogy lemaradjuk valamiről a Corte Francesconál.

DSC_0005

Számításaink be is jöttek, hamar odaértünk, s egy Ferrari érkezett csupán előttünk, méghozzá az előbb említett 458 Speciale. Volt pár percünk kitalálni, hogy hova álljunk, felmérni a terepet, hogy hol a legjobbak a fények, s rövidesen elkezdődött a parádé...

DSC_0278

A behajtásnál olyan különlegességek várakoztak a sorban, mint a Porsche 911 R, mellyel sokunk most találkozhatott először, de a fotón látható méregzöld Jaguar F-TYPE Project 7 sem mindennapi. Egy pillanatra engedjék meg, hogy belemélyedjek a maranelloi istállóból származó felhozatalba.

DSC_0194

Amit ezen a felvételen láthatnak, az valami egészen elképesztő. A Grigio Silverstone szürkében pompázó ágaskodó paripa egy GTC4Lusso T, az első, amit lencsevégre kaphattunk. Tudomásunk szerint hazánkban még nem járt a tavaly ősszel bemutatott újdonság. Mögötte a 488 Spider pedig azon 350 Ferrari egyike, amiket a gyár fennállásának 70. évfordulója alkalmából készítettek és egyedi dizájnnal láttak el. A különböző festéseket mind egy-egy legendás modell inspirált a márka hét évtizedes történelméből. Ez a 9-es számú, mely az 1953-as 375MM Pinin Farina Spider-nek állít emléket.

DSC_0415

Azt hiszem, megértik, hogy ennél a pontnál kifogytam a szavakból. Közúton, lábon egy sárga Lamborghini Miura, utána pedig nem sokkal egy Ferrari F40. Felfoghatatlan volt, amikor feltűntek előttünk. Ezután vessünk egy pillantást a nap második(!) 918 Spyder-ére, mely ráadásul Weissach Package-s változat.

DSC_0539

És akkor a végső kegyelemdöfés: LaFerrari - Enzo Ferrari

DSC_0544

Na, meg egy kis ráadás: Bugatti EB110 GT

DSC_0693

Márciusban debütált a Genfi Autószalonon a Pagani Huayra Roadster. Mindössze száz fog összeszerelésre kerülni belőle az elkövetkezendő években, ám azt el tudom képzelni, hogy a fotó készítésének pillanatában, ez volt az egyetlen kész egyed:

DSC_0488

Ki tudja. Belátom, hogy ez nyilván túlzás, de annyi bizonyos, hogy nem sok állhat még belőle a Pagani Automobili termeiben. Nem lőnék le mindent az első cikkben, a folytatásban is lesz erős tartalom. Legközelebb belátogatunk a Corte Francesco kapui mögé, majd pedig a Cars & Coffee második megállójához vezető útszakaszon történtekről tudósítunk. Érdemes lesz tehát visszatérni az oldalra, várjuk Önöket sok szeretettel. Addig is, ha gondolják, böngésszék át a galériát honlapunkon, számos érdekességben gyönyörködhetnek a fotók által.

Török Márkó

A bejegyzés trackback címe:

https://auto-focus.blog.hu/api/trackback/id/tr1312455009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kék madár 2017.04.27. 10:20:41

hat ez tenyleg mindent visz. Illetve.... ha vezethettetek is volna. AZ.
süti beállítások módosítása