Az Auto-Focus magazin blogja

Auto-Focus

Auto-Focus

AMTS - Klasszikusok, veteránok

2017. április 07. - AutoFocusHu

Az idei AMTS alatt a veterán járművek saját kiállítási területet kaptak, az F pavilonban a Classic Automobil Show nevű rendezvény várta az érdeklődőket. A standokon felújítással, árusítással vagy bérbeadással foglalkozó vállalkozások állítottak ki főként, de sok autó volt a MAVAMSZ (Magyar Veteránjárművesek Országos Szövetsége) vendége. Nagyon sok izgalmas és különleges gép volt látható, de olyan ritkaságok is álltak a vörös szőnyegen, mint egy eredeti Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale, vagy egy gyönyörű, E21-esen alapuló Alpina B6.

DSC_1755 DSC_1737

Egy álomszép, fekete E-Type, nem alaptalanul nevezte Enzo Ferrari a megjelenésekor a valaha készült legszebb autónak:

DSC_1813

Nagy volt a méretbeli kontraszt a GAZ-13 Csajka és a körülötte sorakozó háromkerekű járművek, mint például a Velorex között:

DSC_1786

Egy Z1-es BMW is ki volt állítva, hamarosan ez a típus is OT rendszámot kaphat, 1991-ben mutatták be a modellt:

DSC_1810 A show előzetes promóciója során hirdették, hogy egy Lamborghini Espada is látható lesz, valószínűleg kevés látogató gondolta, hogy még javában az újjáépülés fázisában: DSC_1744

Nem csupán egy helyszínen lehetett veteránokkal találkozni a Hungexpon hétvége során, az autós kluboknak helyet adó C pavilonban is sok szépség volt kiállítva, a FritzenFestes standon például rendesen kitettek magukért, 10 Porsche is helyett kapott náluk, más német csodák társaságában:

DSC_1628 DSC_1634 Szintén a C pavilonban:

DSC_1583 DSC_1587

A rendezvény fő helyszínén, az A épületben is szép számmal találhatóak voltak klasszikusok, melyeknél már kevésbé volt jellemző a gyári állapot, de azért nem is volt példa nélküli. Egy 328-as BMW, még a második világháború előttről:

DSC_1853

Az RS Tuning standján álló sárga 1-es Golf már nem volt teljesen olyan, mint ahogy elhagyta a gyárat 40 éve, airride és Porsche felnik kerültek a kocsi alá:

DSC_1951

Egy gyönyörű Mercedes Szlovákiából:

DSC_2149 A Hot Rodok is külön területen sorakoztak fel, a leglátványosabb módon kétségtelenül a Krazy Kutters építése volt kiállítva, a szervizautóval nem lehet könnyű feladat eljutni a rendezvény területére:

DSC_2216

Sok szépségről lehetne még ódákat zengeni, mégis kettőt emelnék ki zárásként. A fehér 356-os Porsche és a Ford standjánál kiállított T-Modell magyar rendszámmal. Ha belegondolunk, ez a kocsi biztosan idősebb a magyar népesség 99%-ánál. De könnyen lehet, hogy mindenkinél, és az idő végső soron neki dolgozik.

DSC_1713 DSC_2220

Néhány további kép:

DSC_1753 DSC_2154 DSC_2137

Szabó Márton

 

További képek találhatóak a honlapunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://auto-focus.blog.hu/api/trackback/id/tr7912407905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása