Az Auto-Focus magazin blogja

Auto-Focus

Auto-Focus

A GTspirit Tour Budapesten

2017. június 15. - AutoFocusHu

A hétvégén a Lions Run rally bécsi indulása mellett Budapesten is áthaladt egy kisebb csapat, a Zágrábból érkező GTspirit Tour. A mezőnyben az ismert autós oldal csapatán kívül a közeljövőben startoló, Gumball mezőnyében is szereplő Skjerven Racing team is ott volt, ezúttal nem a Ferrari volánjánál, inkább Porsche mellett döntöttek. Facebook oldalukon rengeteg videó és kép van az Ausztriából induló, majd ugyanoda vissza is érkező útról, érdemes átkattintania annak, akinek néhány képes ízelítőnk meghozza a kedvét.

GT C Roadster - Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Budapestre érkezésünkkor sajnos csak a mezőny egy részével futottunk össze az Erzsébet téren, a 10 autós mezőny nagy része éppen vagy a városban, vagy a mélygarázsban tartózkodott. Az AMG-k és a Porschék alkották a mezőny gerincét, a Mercedes G500 4x4² és egy nyitott Mustang mellett csak ezek vettek részt a körtúrán.

G500 4x4 - Lizon Dániel Fotó: Lizon Dániel

Itthon még ritkán látott típus a nemrég megjelent Mercedes-AMG GT C Roadster, egy ízléses fekete-piros tetős példány állt a belvársi hotel előtt, rajta kívül egy kék színű is érkezett a városba, azt nem sikerült lencsevégre kapnunk, talán legközelebb .

IMG_9839 IMG_9837

Érkezett egy C63 S Cabriolet is, ez a típús talán kisebb feltűnést keltett, mint a GT C Roadster, viszont teljesítményben nem marad el jelentősen az előbbitől, aki kisebb feltűnést akar kelteni a városban (vagy némivel több lábtérre van szüksége), annak mindenképpen kiváló választás.

C63 S Cabrio - Lizon Dániel Fotó: Lizon Dániel

A végére következzen még egy kép a hatalmas G500-ról a négyzeten, amelyet városi közlekedésre a világon semmilyen körülmény nem indokolna (esetleg valamilyen apokalipszis-forgatókönyv valóra válása), és minden racionalitás a létezése ellen szól, de mégis minden tekintetet magára vonz, és ha birtoklási vágyat nem is feltétlenül kelt mindenkiben, azért kevesen lennének, akik visszautasítanák a lehetőséget, hogy a hatalmas G osztállyal csapathassanak a vadonban, vagy egy dombos- buckás területen. (csak ne legyen a közelben egy Prius)

IMG_9831

Szabó Márton

A bejegyzés trackback címe:

https://auto-focus.blog.hu/api/trackback/id/tr3312594553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása