Az Auto-Focus magazin blogja

Auto-Focus

Auto-Focus

XVI. Hungária Classic

2017. május 07. - AutoFocusHu

Előző hétvégén rendezték a XVI. Hungária Classic versenyt, melynek utolsó előtti állomására, Pilisvörösvárra mi is kilátogattunk megcsodálni a mezőnyt. Ez a futam nem kizárólag a sebességről szólt, az egyes állomásokon komoly koncentrációt igénylő feladatokat kellett időre teljesítenie a versenyzőknek. A temető melletti parkolóban több mérési pont is ki volt helyezve, az ezek közötti szakaszokat párosával kellett adott idő alatt teljesítenie a versenyzőknek.

DSC_3914

A feladat minél kisebb idő-különbséggel (és így büntetéssel) való végrehajtását többfajta módon közelítették meg a párosok, a legtöbben a stopperre tették a voksukat, de az egyik csapat egy dobbal, ritmusra igyekezett a két mért távolságot időre teljesíteni, és úgy látszott volt, aki csupán az érzékeire hagyatkozott.

DSC_3871

Nagyon változatos járművek vettek részt a megmérettetésen, a német, angol és amerikai álomautók mellett, melyekre mindenki felkapja a fejét az utcán, voltak olyan youngtimerek is, melyek 5-10 éve még az utcán sem nyújtottak ritka látványt, de mostanában már egyre ritkábbak belőlük a megkímélt, szép állapotú példányok.

DSC_4005

A mezőny legidősebb tagja, egy Volvo PV 544:

DSC_4001

És az egyik legfiatalabb, egy E30 Cabrio:

DSC_4038

Talán a parkolóba kilátogató nézők, szurkolók közül nem is lehetne találni két embert, akinek azonos gép jutna az eszébe, ha a legszebbet kéne kiválasztani a mezőnyből, de mindenképpen akadtak nagy közönség-kedvencek, amelyek megjelenésekor több telefon került elő, nagyobb volt a mozgolódás az autó körül:  

DSC_4061   DSC_3917

Sajnos az utolsó három autót nem tudtuk megvárni, de így is rengeteg gyönyörű gépet sikerült megcsodálni, melyek közül végül az alábbi három állhatott fel a dobogóra:

DSC_3886

A harmadik helyezett csapat, az egyes rajtszámú Alfa Romeo Giuliával

DSC_3966

A második helyezettek, a Volkswagen Kharmann Ghia kormányánál

És végül a győztes csapat a hármas számú Alfa Romeo-ban, Ausztriából:

DSC_3974

Nagyszerű élmény volt, már várjuk a következőt!

Szabó Márton

A teljes galériát nézzétek meg honlapunkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://auto-focus.blog.hu/api/trackback/id/tr8412486737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása