Az Auto-Focus magazin blogja

Auto-Focus

Auto-Focus

Balatonfüred Concours d’Elegance 2017

2017. május 19. - AutoFocusHu

Negyedik éve rendezik meg az autószépségversenyt Balatonfüreden, idén 57 autó 4 kategóriában sorakozott fel a Tagore sétányon, és kápráztatták el a kilátogatókat, illetve a zsűrit.

Nehéz lenne egy vagy két mondatban összefoglalni, miért ez az egyik, ha nem a legszebb veterán rendezvény az évben itthon, a gyönyörű környezet a Balatonparton, a nemzetközi és változatos mezőny mind jelentős szerepet játszik abban, miért érdemes Füredre látogatni ezen a májusi hétvégén.

De beszéljenek magukért a képek és az esemény főszereplői!

Maserati Mistral - Fotó: Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Az úr már visszatérő kiállító az 1926-os, piros Bugatti Typ 40-nel, lábon hozta el a rendkívüli kocsit Ausztriából, és előszeretettel indította be a motorját, illetve az egyik tv stábnak levitte megmutatni napközben a partra. Nekem az egyik kedvencem volt a mezőnyből, érdemes volt megnézni az autó részleteit, látszott rajta, hogy a tulajdonosa nem fél használni, és határozottan úgy tűnt, az nem esett át felújításon, hanem eredeti, patinás állapotában jött el:

DSC_4474

A T40 mellett az osztrák Bugatti klubból még két autó tette tiszteletét, egy fekete-sárga T49-es, és a klub elnöke egy T44-es típussal, amelynek egy sas-fej díszítette az elejét:

DSC_4538 DSC_4543

Az idei különleges vendég a Hoffmann Novague R200 volt, az egyelőre egyetlen példányban létező prototípus, amelyet a Skoda 130 RS-as sportautó előtti tisztelgésként épített a Hoffmann karosszéria és autóalkatrész gyártó, és a Novague design-stúdió. A motortérben az Audi R8 4.2 literes 8 hengeres „szíve” található, de a konszern más modelljeiről is ismerős lehet egy-egy részlet, például a jellegzetes első és hátsó lámpák (előbbiek a Bentley Mulsanne-ról, utóbbiak a Lamborghini Gallardo LP560-ról származnak).

Hoffman Novague R200 - Fotó: Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Nagy közönség-kedvenc volt a három kiállított Ferrari is, a sétány elején rögtön velük találkoztak a kilátogatók:

Ferrari 308 GTS Quattrovalvolve - Fotó: Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Fotó: Juhász Márton

Ferrari Mondial - Fotó: Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Egy első generációs Transporter, amely ifjúkorában az osztrák posta szolgálatában állt fiatalkorában, és mint a Totalcar élő bejelentkezéséből kiderült, nem volt a hivatalos indulók között, tulajdonosa csak úgy megjelent vele a parton, és ragaszkodott a kiállításához. Ára egyébként egészen megdöbbentő, 150-160 ezer euró, simán a többszöröse a mellette álló 912-es Porschének.

DSC_4356 Porsche 912 - Fotó: Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Rolls-Royce Silver Cloud III Continental Coupe – A nevénél csak a karosszériája hosszabb, és a tekintélyes méretre csak rátesz egy lapáttal a kupé kialakítás, – a Wraith vagy a Phantom Coupé tervezői volt mihez visszanyúljanak - gyakorlatilag minden kényelmesen beférne a hatalmas csomagtartóba egy túrához a kontinensen.

DSC_4455

A legöregebb kiállított autó, egy Unic L3 1925-ből:

DSC_4618

A Chrysler Airflow, ami a Best of Show díjat nyerte (a képen az azt megelőző pillanat látható, amint a németül beszélő tulajdonos a menő Fiat 500 mintájú ruhát viselő modelleket és a fotóst elkergeti, mert nem volt megbeszélve vele a fotózás):

DSC_4611

Praga Baby, Cseh nemzeti színű belsővel, egyszerűen zseniális:

DSC_4503

Wikow 7/28, nagyon őszinte az extra üzemanyagtank a sárvédő mögött, a célnak feltehetően tökéletesen megfelelt:

DSC_4524

Mercedes-Benz Nürburg 1931-ból, soros 8 hengeres motorral, fa-felnikkel:

DSC_4488 DSC_4484

A hétvége egyik nagy sztárja kétségtelenül a Bugatti 57 Atlantic Replika volt, amely bár méreteiben elmarad a legendás típustól, (amiből 4 készült összesen, és három létezése ismert, ezek közül az egyik néhány éve 30 millió dollárért cserélt gazdát) és egy Jaguar motor hajtja, így is impozáns látványt nyújtott.

DSC_4603 DSC_4578

Végezetül következzen pár modernebb négykerekű, ezeket az esemény egyik fő támogatója, a BMW Group Magyarország állította ki:

BMW i8 - Fotó: Juhász Márton Fotó: Juhász Márton

Rolls Royce Dawn Fotó: Juhász Márton

DSC_4468

Kifejezetten olyan típusú rendezvény volt, amiből már nagyon várjuk a következőt!

Szabó Márton

A teljes galéria honlapunkon érhető el, több mint 100 fotóval Balatonfüredről.

A bejegyzés trackback címe:

https://auto-focus.blog.hu/api/trackback/id/tr9412526581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása